Jacob, 25

Jeg har tabt mig 43 kilo i alt. 

Læs om Jakob Sejthen på 25 år, der netop har afsluttet sine kursusuger på KCS.

Jeg tog afsted på KCS fordi jeg skulle have hjælp til at lære at lave ordentlig mad. Jeg anede ikke en skid om mad og kalorier. Derfor vidste jeg, at jeg skulle finde et sted hvor jeg kunne få en god viden om mad og lære hvordan man skal spise, med mængder og så videre. 
Jeg spillede hyggefodbold på Samsø og cyklede hver anden dag. Men jeg blev ved med at tage på. Faktisk igennem de sidste 10 år. Jeg har måske været lidt for god til at belønne mig selv efter jeg har lavet sport. Det handler egentlig ikke om jeg ikke har fået motion, men mere om hvad jeg proppede i hovedet. Og så var der alle byturene, som heller ikke var sunde. Og dagen efter var jeg altid fuldstændig død. 

At tage af sted på KCS var min egen beslutning. Jeg havde set video på hjemmesiden hvor folk roste stedet, og man kunne se de havde fået nogle gode resultater. Jeg tænkte - hvis de kan, så kan jeg også! Jeg var stoppet som bager i Helsingør og havde tid til at gøre noget godt for mig selv.

For mig var det nemt at starte på kurset. Jeg er en åben person, der kan snakke med alt og alle. Og er ikke bange for nye mennesker. Der blev taget rigtig godt imod mig. Det gjorde hurtigt at jeg havde en sjov hverdag, ligesom jeg også er sikker på de andre havde. 

Den første dag i fitnesscentret kunne jeg løbe 7 minutter på løbebåndet med 7 km i timen. Fire uger inde i forløbet kunne jeg løbe en 30 minutter med 8.5 km i timen. Jeg begyndte at føle mig mere frisk om morgenen og jeg sov rigtig godt om natten. Det var dejligt jeg ikke skulle tænke på noget her. Jeg skulle bare følge mit skema, og så i seng og sove godt. 

Jeg tog hjem på sommerferie efter 6 uger, og skulle tilbage igen. I løbet af de 4 ugers ferie tabte jeg mig 6.5 kilo. Så jeg var klar til at fortsætte efter sommerferien. 
Nu er der gået 6 uger fra sommerferien. Jeg har tabt mig 43 kilo i alt. Når jeg tænker på det, så føler jeg ikke jeg har ændret mig. Jeg ser ikke den store forskel. Men det gør alle andre. Jeg har det godt når folk roser mit vægttabsprojekt, og det giver et kæmpe boost og er med til at motivere mig til at blive ved. Jeg kunne ikke have gjort det her uden støtte fra familie og venner, som bakker mig 100 procent op! 

Jeg har lagt en plan til når jeg slutter her på KCS. 
Jeg skal træne i fitness 4 gange i ugen. Og det skal være lige efter arbejde, så jeg ikke kommer hjem og får sat mig i sofaen. For så ved jeg, at jeg ikke kommer afsted. Tasken SKAL pakkes og den SKAL med på jobbet! 
Jeg vil bruge tallerken-modellen når jeg kommer hjem. 50 procent grønt, 25 procent stivelse og 25 procent kød. Det skal sørge for jeg ikke falder tilbage i de gamle vaner, med en ekstra portion eller to. 

Det allervigtigste jeg vil fortælle videre til andre, er at folk er så bundprofessionelle her på KCS. Lene og Thomas ved alt om motion og fitness, hvilket jeg har fået en masse ud af. Anika ved alt om mad, og har lært mig at sund mad kan være interessant at spise. Den psykologiske del har især lært mig at spise af en mindre tallerken, som har betydet at jeg føler mig mæt efter en portion. En mindre portion end før. 

Kurset har helt sikkert betydet at der er en længere vej, før jeg får livsstilssygdomme, som diabetes 2. Jeg kan se på min far, der har fået ballonudvidelse, forhøjet kolesterol, forhøjet blodsukker og forhøjet blodtryk, at det ikke er sjovt. Jeg vil ikke leve mit liv med at indtage lige så mange piller, som han skal. Derfor er jeg fokuseret på at blive et sundere menneske. 

Jeg har et ordsprog. ”Jeg kan, jeg vil og jeg gør det.” Det er det jeg lever efter. Jeg kan tabe mig, jeg vil tabe mig, og nu taber jeg mig. 

Faktisk starter jeg op i nyt job i Kvickly i Bruuns Galleri i Århus denne mandag. Så nu går min nye tilværelse sådan rigtig i gang!