Lone, 56

Nu skulle der gøres noget alvorligt ved min vægt
Gennem de sidste 15 år har jeg stille og roligt år for år taget et eller to kilo på om året, og jeg var vel blevet ca. 30 kg. overvægtig. I begyndelsen af 2013 fik jeg konstateret, at jeg lå lige på grænsen til at få diabetes 2, og jeg besluttede mig for, at nu skulle der gøres noget alvorligt ved min vægt, da jeg dels gerne ville tabe mig, og ikke ville være afhængig af insulin resten af mit liv. 

Jeg søgte derfor på nettet, hvor jeg fandt KursusCenter Struer, som udbød lige præcis, det jeg havde behov for. Så i august 2013 startede jeg på et 12 ugers kursus på KCS. Det gik rigtig godt, og jeg tabte mig ca. 18 kg. på de 12 uger. Da jeg kom hjem, var jeg sikker på, at jeg sagtens kunne tabe de resterende ca. 12 kg. Det gik da også helt godt de første 3-4 måneder, men da foråret og sommeren først begyndte, blev det lidt sværere at holde vægten, og jeg begyndte gradvis at tage på igen. 

På den baggrund besluttede jeg mig for, endnu engang at tilmelde mig et 12 ugers kursus på KCS, denne gang med kursusstart i august 2014. Undervejs forlængede jeg mit ophold med 3 uger, så jeg kom til at være på KCS i ialt 15 uger. 

Forløbet har igen i år været fremragende, hvor jeg har nydt undervisningen i madlavning, psykologi, kost- og motionsteori, derudover har jeg været meget aktiv og deltaget hver eneste gang vi har haft gymnastik i hallen. Det at vi laver mad med diætisten flere gange om ugen er også medvirkende til at jeg har fået fokus på tilberedning af sund mad og portionernes størrelse. Man skal altid have sig for øje at ens vægttab er 80 pct. kost og 20 pct. motion.  

Yderligere har jeg både cyklet og gået mange lange ture rundt om gravhøjen og på hjertestien. Og ikke mindst så har jeg hver eneste tirsdag og torsdag morgen stået op kl. 5:30, for at morgensvømme i Struer svømmehal fra klokken 6-7. 

Inden jeg startede på KCS havde jeg sat mig et mål om, at ville tabe 1 kg. pr. uge, og da det på de 15 uger er lykkedes mig at tabe ialt 19,2 kg., har jeg mere end opnået min målsætning. Nu mangler jeg kun nogle ganske få kilo, så er jeg nede på den vægt jeg har sat som mit langsigede mål. Det er jeg superglad for. 

Kan jeg tabe de sidste kilo, og derefter permanent holde vægten denne gang? Sidste år var jeg meget skråsikker på, at det kunne jeg sagtens, men jeg måtte også erkende, at det var sværere end jeg havde troet. Så denne gang har min mand og jeg lavet en plan for hvordan vi skal leve fremadrettet, det vil sige, hvad vi kan og vil spise, hvornår det skal være hyggedage og hvornår det skal være dagligdage. Derudover har jeg sammen med diætist Anika, lavet en plan for hvor mange kalorier jeg må indtage hver dag. 

Samtidig vil jeg fortsætte med at dyrke motion, her i vinter vil jeg have fokus på lange gåture, og svømning mindst tre gange om ugen. Når foråret så kommer, bliver det igen tid til lange cykelture. Så ja, denne gang er jeg overbevist om, at jeg ikke bare kan tabe de resterende få kilo, men også være i stand til at holde vægten både nu og i fremtiden. 

Jeg ville dog ikke kunne have gjort dette uden mit ophold på KCS, hvor fysen Lene, diæstist Anika, og fitness Thomas alle har været meget motiverende og fokuserede i deres måde at tilrettelægge undervisningen på. Samtidig har de alle været en stor støtte uge efter uge, specielt har morgenvejningen hver mandag hos Lene været ugens spændingspunkt-:) 

Onsdagsturene rundt i Vestjylland har været spændende med Birgitte som en inspirerende guide. Yderligere har jeg mødt mange interessante mennesker på KCS gennem de sidste 15 uger, som har bidraget til et godt og hyggeligt samvær både i løbet af dagen, om aftenen og i de mange weekender jeg har tilbragt i Struer. 

Jeg kan helt klart anbefale KCS til alle der gerne vil enten tabe sig eller have fokus på sund mad og motion.  

Mange hilsener 

Lone