Anja, 40 år

"Når man i mange år har været inaktiv, er det en stor ting, at få sin krop igen

Fra 100 kilo til 71 kilo (Fra september 2014 til maj 2015) 

Jeg kommer fra en familie, hvor vi alle sammen har haft en vægtproblematik, altid. 
Jeg var ikke tyk som barn og teenager, men har hele tiden vejet lidt for meget. Det er nok mest fordi jeg altid godt har kunnet lide, at mødes om god mad, ofte i for store mængder. 

I mine 30’ere har jeg vejet for meget. Især i årene 35 til 40 kom jeg op og veje 100 kilo. Jeg dyrkede ikke noget motion og der var stort pres på mit arbejde som vuggestuepædagog. Når jeg kom hjem fra arbejde var jeg altid træt, og købte tit take away til aftensmad. Og der var virkelig mange muligheder for det i København!! Så når jeg havde spist det, dejsede jeg bare om på sofaen, og så var den dag ligesom slut. 

Min mor var på 12 ugers kursus på KCS året før mig, og fik gode resultater. Jeg havde desuden et par morbrødre, som havde fået sukkersyge, og det ville jeg ikke have til at ske for mig selv. Jeg var begyndt at mærke jeg fik ondt i knæ og lænd, når jeg rejste mig op, og indså at det var tid til at vælge noget andet – en ny livsstil. 

Jeg var lige blevet 40 år, og fik et 12 ugers ophold på KCS i gave af mine forældre. Så jeg tog afsted i september 2014. 

Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet da jeg kom. Men jeg kunne godt lide ideen om at få hjælp. Livsstil er svært at lave om på, fordi vi har så stærke vaner. Sådan var det også for mig. 

Det var især grænseoverskridende med motionen i starten. Det var specielt i fitnesscentret, hvor jeg følte mig lidt malplaceret. Men jeg ændrede min opfattede meget om træning under forløbet. Jeg fik det nemlig ret hurtigt fysisk bedre. Det var et kick til at fortsætte. Jeg kunne hurtigt mærke, at mine smerter forskellige steder forsvandt. Det var også ret motiverende! 

Man skulle spise nogle helt andre ting end jeg var vant til. Så min mave rumlede de første uger. Min krop snakkede om den ville have noget andet mad. Jeg var sådan en person, der aldrig sagde nej til en burger, og nu spiste jeg masser af salat. 

Når man i mange år har været inaktiv, er det en stor ting at få sin krop igen. 
Nu kan jeg være fysisk på en hel anden måde med børnene på jobbet.
Jeg kan også slå kolbøtter med børnene, når vi er i hallen. Det er ret fantastisk! Jeg er også begyndt at dyrke yoga og pilates siden jeg kom hjem, hvor jeg kan lave en skulderstand. Det havde jeg ikke troet for år tilbage. 
Som en bonus kan jeg også cykle SUPER HURTIGT på arbejde ☺

Jeg følte mig generelt ret godt klædt på, da jeg kom hjem.
Jeg vil virkelig anbefale 12 ugers kurset. (Ved godt det ikke kan lade sig gøre for alle). Det er en stor udskrivning, men en rigtig god investering! Man får virkelig de her ting ind under huden, og får det implementeret i hverdagen. Det gjorde det nemt at komme hjem. 

Jeg havde for eksempel en pigefrokost umiddelbart efter min hjemkomst. Og der kunne jeg mærke, at jeg havde ændret mig. Jeg kunne sagtens have en sjov aften, hvor jeg ændrede nogle småting mht. maden, men havde det lige så sjovt som jeg plejede, med vennerne. 

Det har været ret ukompliceret at starte op derhjemme. Man skal lige finde sit eget leje for en normal hverdag. En af mine ting er, at jeg er en københavner-single. Og de ting man gør, er at gå ud med sine venner, og få café latte på cafeerne. Jeg har bevaret min normale livsstil på det punkt, men har alligevel formået at tabe mig lige siden jeg kom hjem. Jeg giver mig selv lov til de små ting der gør tilværelsen bedre for mig - og det kan godt lade sig gøre.

Her i pinsen besøger jeg min mor, der er tilbage på KCS på 4 ugers kursus. Det er sjovt at komme tilbage, fordi stedet her er en slags andet hjem for mig.