Arne, 43 år

"54.5 kilo lettere på 9 måneder!"

Arne Kjær, 43 år, bor på Amager.

//Statistik

1. oktober 2014 vejede jeg 169.9 kilo.
1. juli 2015 vejede jeg 115.4 
Alt i alt 54.5 tabte kilo på 9 måneder. 
Mit gennemsnit her på KCS er, at tabe 1.4 kilo om ugen. 

//Beslutningen
Jeg besluttede mig for, at tage på KursusCenter Struer den 1. oktober 2014 og jeg startede 9. november 2014. I mellemtiden nåede jeg at tabe mig cirka 13 kilo. Jeg tænkte, at jeg skulle smide et par kilo før jeg tog afsted, for at vise over for mig selv, at jeg kunne tabe mig. Jeg ville ikke falde igennem når jeg kom til Struer! 
Det motiverede mig vildt meget, at jeg ved egen hjælp kunne tabe mig. Det betød, at jeg havde lyst til at gøre en endnu større indsats på KCS. 

//Starten på kurset
Det første jeg tænker da jeg kommer på KCS er, ”hvad ved de tynde lærere om at tabe sig?” Men allerede på den første gåtur mandag morgen med Thomas S og Lene finder jeg ud af, at de ved en masse om min situation, og det går op for mig, at tynde mennesker bare har nogle andre udfordringer end overvægt. Vi har alle sammen noget at tumle med. 
Lærerne er generelt ret menneskelige. Og man får nogle gode relationer til dem i løbet af opholdet. 
De første dage er lidt stressende. Man skal lige finde sig tilrette - men efter 3 dage ved man alt. Skemaet er desuden meget struktureret og det giver god mening med de ting man skal igennem. Man har også tid til sig selv, hvilket har været vigtigt for mig, så jeg kunne tage til læge og akupunktur. 

//Psykologien er vigtig
En ting der gik meget op for mig i de 6 uger var det rent psykologiske. Rigtig meget af ens vægttab foregår oppe i hovedet. Godt nok siger man 80 procent kost og 20 procent motion. Men her glemmer man virkelig psykologien. Jeg har ud over faget, fælles psykologi, brugt egne timer hos Lisbet, psykologen, til stor hjælp. 

//Min motionsform
Da jeg startede kunne jeg gå 400 meter, så var jeg voldsomt forpustet og svedte helt vildt. Nu har jeg præsteret at gå en halvmaraton! Og jeg går generelt rigtig mange kilometer hver uge. Min motionsform er netop gåture. Det fungerer for mig. Jeg behøver ikke at gå i fitnesscenter 4 gange i ugen, og jeg føler mig ikke så godt tilpas der endnu. Jeg skal lave noget, som jeg har det godt med. Så får jeg det gjort! 

//Mad og drikke
Det tiltalte mig meget, at der var madværksteder på KCS. Jeg kommer som single fyr, der har været vant til at spise grillmad 3-4 gange om ugen og drikke halvanden til tre liter cola om dagen. Det stoppede jeg med før jeg kom på KCS og jeg har været ”clean” for cola siden 25 oktober 2014. De første 2 uger efter jeg stoppede med cola røg der 8 kilo af!!!
Anika har regnet ud, at jeg kan tabe mig 25 kilo om året hvis jeg droppede halvanden liter cola om dagen. 

//Betydningen af min vægttab
Jeg kan mærke på min omverden, at de har lagt mærke til jeg har tabt mig. Der kommer rigtig mange gode kommentarer. Nogle skriver endda, at de nærmest ikke kan genkende mig mere. Folk kan se der er sket store ændringer. Og så kan jeg da også mærke, at kvinderne kigger min vej igen, og jeg vil jo gerne have en kæreste igen – Så det er rigtig dejligt. 

//Mine råd

- Sæt dig små delmål.

- Sæt dig realistiske mål

- Tag den tid det tager - og få implementeret nye vaner. Det er ikke noget man gør fra den ene dag til den anden. 

- Tag små sikre skridt. 

- Lav aftaler med dig selv. 

- Snak åbent omkring dit vægttab.

- Planlæg en type træning, som du naturligt har lyst til 

- Når du handler ind: Spørg dig selv om du har brug for netop den vare du har i hånden. 

De ting har virket for mig. 
Mit mål er at komme under 100 kilo. Så det er at tabe 70 kilo alt i alt. Med de 54.5 nået nu, så er jeg godt på vej! 

- - - - 
Til sidst vil jeg gerne sige tak til alle, der har været en del af mit vægttab – især lærerne på KCS. Sammenholdet med de andre kursister har desuden været super godt! Så stor tak til jer også! Det har været guld værd.