Kurser

SEPTEMBER-DECEMBER / VÆGTTAB (UGE 36-51)

VÆGTTAB DER HOLDER

Er du forvirret over alle de forskellige kostråd og slankekure, som skifter fra uge til uge i medierne? Er du træt af at være usikker på, om du nu også gør det rigtige? Er du træt af slankekure, der aldrig holder og yo yo vægt? Og vil du gerne lære mere om sund mad, motion og den gode sunde livsstil, som giver et vægttab, der holder - også når du er hjemme igen? Så har du fundet det helt rigtige vægttabsophold.

Vi giver dig ikke en kostplan med alle mulige og umulige retter og måltider, og vi sætter ikke alle mulige og umulige regler op for dit liv. Nej, vi hjælper dig derimod med selv at blive i stand til at skabe de rette rammer for DIT vægttab i DIT liv. At mærke efter og træffe valg. For det er den strategi, der virker på den lange bane. Du kommer jo hjem igen på et tidspunkt - og det er her, al din nye viden skal spille og få dig i mål - med dine mål vel at mærke. 

PRIS

Pr. uge 1.995,-  

Totalt for 15 uger: 29.925,-

DU FÅR:

- Eget værelse med eget badeværelse
- Fuld forplejning med lækker sund mad lavet fra bunden
- Sundhedstjek ved opstart og afslutning 
- Personlige samtaler med diætist og fysioterapeut
- Undervisning i teori og praksis med diætist, fysioterapeut, motionsinstruktør, coach og kok
- Spændende guidede kultur-udflugter
- Fri adgang til motionscenteret Struer Motion
- Små hold med max 30 deltagere, så du får det optimale ud af dit ophold. 
- Gåafstand til den smukkeste natur ved Limfjorden
- Gåafstand til bycentrum med biograf, shopping, havneområde, kurbad og cafeer.

Kurset starter søndag d. 2. september og slutter lørdag d. 22. december. Der er ferie i uge 42, hvor højskolen holder lukket, og du får mulighed for at komme hjem og arbejde med de mange strategier, og ting du har lært til din hverdag.

PROFESSIONELT KONCEPT OG TEAM

Vores dygtige team af diætist, fysioterapeut, coach, kok og motionsinstruktør står klar til at hjælpe dig på den rigtige vej med et varigt vægttab, motion der passer til dig og kunsten at lave spændende sund mad med masser af smag.

Du kommer til at arbejde med dig selv på alle områder, også med dig selv som menneske og person. Hvad forventer du af dig selv? Hvem sætter mål for dig? Hvordan giver du slip på kontrollen og tager beslutninger for dit liv, som gør dig godt? 

Vi har aldrig mere end 30 deltagere på de lange hold, så der er god tid til alle og plads til nærvær. Og så får du selvfølgelig dit eget værelse med bad hos os.

SKEMA

Ugens program er en god blanding af teoretisk og praktisk undervisning og workshops. Dvs. der er timer, hvor du vil blive undervist om fx varedeklarationer og motionsteori, og så er der også masser af timer, hvor du selv kommer i sving - både med motion, til gruppecoaching og i køkkenet.

Vi starter altid dagen med at spise morgenmad sammen, og bagefter holder vi fællessamling for alle husets kursister, ofte med Trine, vores søde højskole-lærer. Her diskuterer vi forskellige aktuelle emner, og synger et par sange, inden vi skal igang med dagens motion og undervisning.

KLOG PÅ SUND MAD OG SLANKEKOST

I løbet af de 15 ugers slankeophold vil vores kok, Charlotte, og diætist, Anika, gøre dig meget klogere på mad - hvad er sundt, og ikke sundt? Hvad er sandt og hvad er falsk? Hvordan laver du sund mad med masser af smag? Og hvad er godt at spise til de forskellige måltider?

Du får mulighed for at stille alle de mange spørgsmål, som du helt sikkert brænder inde med. Kort sagt, masser af inspiration og ideer til nem og sund mad uden mærkelige ingredienser.

Det er en myte, at sund mad er kedeligt, og vi vil elske at lære dig, hvor let og lækker sund mad kan være - uden hokus pokus. 

Du kan også få individuelle samtaler om din mad med diætisten.

GRUPPE-COACHING OG WORKSHOPS OM VANER

I løbet af dit slankehøjskole-ophold vil du for alvor få arbejdet med dig selv. Det kan være hårdt arbejde, men er for langt de fleste en kærkommen og forløsende nødvendighed. 

Du kommer til at arbejde med at sætte rammer for dig selv, tage ansvar for dit liv og finde ud af hvad du selv vil. Du skal ikke spise sundt, fordi du burde, men derimod finde ud af, hvorfor du gerne vil det? I gruppecoachingen er der ingen rigtige eller forkerte svar. Du skal ikke kunne tingene perfekt – men bare være med som dig selv, og være så ærlig, som du er klar til.

Processen, du kommer til at gå igennem i bl.a. coaching-sessionerne, handler ikke om facitlister eller konkrete svar, men om at du udvikler evnen til at reflektere over dit eget liv på en kærlig måde. I omsorgsfulde omgivelser. Og så handler derefter.

Du skal være klar til at arbejde med dig selv! Vi leverer rammerne, ekspertisen og erfaringen til at du kan arbejde med din selvudvikling og tage herfra med en større refleksionsevne og mod på at leve livet med udgangspunkt i dine behov – leve dit eget liv og give slip på behovet for kontrol og behovet for at skulle leve op til alle andres forventninger til dig og din krop. 

Det handler om nysgerrighed og mod. Nysgerrighed på dig selv, så du bliver bevidst om dit selv og dine egne handlinger. Og bagefter kræver det mod at arbejde med det hele – også de svære ting. Vores dygtige coach, Thomas, understøtter den proces, som opstår helt naturligt. Han bidrager til at holde åbenheden i gang og skabe et kærligt rum for alle, mens du opdager de svære ting og får muligheden for at arbejde med dem stille og roligt gennem de 14 uger. Det er her, i dét arbejde, dine vaner for alvor bliver ændret.

OBS: Du kan tilkøbe ekstra individuelle coaching-samtaler hos Thomas eller psykolog-samtaler ved vores psykolog, Christian.

MOTION

Ugerne byder på mange forskellige slags motion sammen med vores fysioterapeut, Lene, og med vores motionsinstruktør, Thomas. Du kommer til at prøve en helt masse forskellig træning, så du kan finde en motionsform, der passer til dig. Du kommer bl.a. til at prøve

- yoga
- kernetræning (som er en mere blid form for styrketræning med egen kropsvægt)
- gåmotion og interwalk
- vandgymnastik og mulighed for svømning
- forskellig styrketræning (med redskaber, som helt sikkert vil prøve dine grænser af)
- træning i naturen m.m

Træningen bliver altid finjusteret og tilpasset til det enkelte hold og den enkelte deltager. Der er altid et alternativ, og du kan altid være med uanset dit niveau. Skal du udfordres ekstra, så kan det selvfølgelig også tilpasses. Vores motionsinstruktør laver gerne et personligt træningsprogram til dig.

Udover træningen på højskolen, har du også fri adgang til Struer Motionscenter, hvis du skulle have lyst til ekstra træning. Der er både forskellige hold med bl.a. spinning og zumba, maskiner, redskaber og cross fit sal. Du har også adgang til svømmehal.

UDFLUGTER & AFSLAPNING

Kurset byder også på NADA-akupunktur (afslappende akupunktur), ugentlige kulturelle udflugter, fx til Bovbjerg Fyr eller B&O Museet, og forskellige hyggelige arrangementer som spilleaften eller musikquiz.

Men der er også god plads til egen tid, hvor du kan være dig selv, slappe af og koble af fra hverdagen.

I weekenden er der undervisningsfri, hvor du enten kan blive på kursuscenteret (med fuld forplejning) eller tage hjem på weekend.

PRAKTISKE TJANSER OG RENGØRING

Vi hjælper hinanden på bedste højskole-manér med forskellige pratiske tjanser i løbet af ugen, fx rydde af efter måltiderne, tømme opvaskemaskinen, vaske viskestykker, let rengøring osv.

Tilmeld dig dette kursus nu
VÆGTTAB (UGE 36-51)

JULI

VÆGTTAB (UGE 27)

VÆGTTAB (UGE 27)

UDSOLGT! KICKSTART TIL VÆGTTAB

Læs mere

JULI

SENSE-KOST (UGE 27)

SENSE-KOST (UGE 27)

UDSOLGT - VENTELISTE

Læs mere

JULI

VÆGTTAB (UGE 27-28)

VÆGTTAB (UGE 27-28)

UDSOLGT! VÆGTTAB - SUND MAD - MOTION - VANER

Læs mere

JULI

YOGA (UGE 28)

YOGA (UGE 28)

UDSOLGT - VENTELISTE - YOGA - MEDITATION

Læs mere

JULI

VÆGTTAB (UGE 28)

VÆGTTAB (UGE 28)

FÅ PLADSER TILBAGE - KICKSTART TIL VÆGTTAB

Læs mere

AUGUST

SENSE (UGE 33)

SENSE (UGE 33)

UDSOLGT - VENTELISTE - 1 UGES OPHOLD

Læs mere

AUGUST

SENSE (UGE 34)

SENSE (UGE 34)

UDSOLGT! 1 UGES OPHOLD

Læs mere

AUGUST

LIVSSTIL (UGE 35)

LIVSSTIL (UGE 35)

1 UGES OPHOLD: VÆGTTAB - MOTION - PERSONLIG UDVIKLING

Læs mere

AUGUST

YOGA (UGE 35)

YOGA (UGE 35)

1 UGES OPHOLD - YOGA - MEDITATION

Læs mere

AUGUST

LIVSSTIL (UGE 33-35)

LIVSSTIL (UGE 33-35)

3 UGERS OPHOLD - VENTELISTE

Læs mere

SEPTEMBER-OKTOBER

VÆGTTAB (UGE 36-41)

VÆGTTAB (UGE 36-41)

6 UGERS OPHOLD - VÆGTTAB OG VELVÆRE

Læs mere

SEPTEMBER-DECEMBER

VÆGTTAB (UGE 36-51)

VÆGTTAB (UGE 36-51)

15 UGERS OPHOLD: VÆGTTAB & NYE VANER

Læs mere

OKTOBER-NOVEMBER

LIVSSTIL (UGE 43-45)

LIVSSTIL (UGE 43-45)

3 UGERS OPHOLD - VÆGTTAB & SUND LIVSSTIL

Læs mere

NOVEMBER-DECEMBER

DIABETES (UGE 46-48)

DIABETES (UGE 46-48)

3 UGERS OPHOLD - DIABETES & SUND LIVSSTIL

Læs mere

NOVEMBER-DECEMBER

LIVSSTIL (UGE 46-48)

LIVSSTIL (UGE 46-48)

3 UGERS OPHOLD - VÆGTTAB & SUND LIVSSTIL

Læs mere

Her kan du se vores forskellige kurser. 

Vi har et program med noget for alle, og som giver muligheder for at komme på livsstilskursus fra 1 til 14 uger. 

Vi har over 12 års erfaring i at lave kurser om vægttab og sundere livsstil. Så stol trygt på, at du er i gode hænder hos os.

KursusCenter Struer ligger smukt ved by og i gåafstand til fjord, i rolige omgivelser. Her kan du finde de helt rigtige rammer for et godt og udbytterigt ophold, hvor du både kan udvikle dig personligt, få nye venner og en sund livsstil. 

Ved afbud mindre end 14 dage før kurset, får du ingen refusion, men du kan få et gavekort på beløbet.

Ved afbud tidligere end 14 dage før kurset gælder følgende:

1. Du kan få et gavekort på det fulde beløb
2. På korte kurser 1-3 uger – ekspeditionsgebyr på kr. 500 – resten af beløbet returneres
3. På lange kurser over 3 uger – ekspeditionsgebyr på kr. 1000 – resten af beløbet returneres

Fælles for alle vores lange kurser

KostteoriGrafik

Vores diætist, Anika, står for undervisning om kost. Her lærer du en masse om madens sammensætning. Der er også praktiske elementer i undervisningen. Fx. tager Anika dig med i et supermarked og viser hvordan du kan vælge de rigtige løsninger i en indkøbssituation. 

MadlavningGrafik

På KursusCenter Struer deltager du i madværksteder med vores kok eller diætist flere gange om ugen. Her lærer du om gode, sunde principper for madlavning. Og du bliver rigtig god til at lave mad, som smager godt! 

Daglig motionGrafik

Vores fysioterapeut Lene og vores Fitnesstræner, Thomas står for motionsdelen af kurset. Her får du en masse afvekslende træning, som de tilpasser til det niveau du er på. Der er motion på programmet hver dag på kurset. 

ValgfagGrafik

Som kursist på KursusCenter Struer, har du mulghed for at vælge forskellige valgfag i løbet af ugen, og dermed have indflydelse på dit ugeskema. Du kan vælge imellem: 

Kernetræning: Med Thomas

Her har du mulighed for at få fokuseret træning for mave og ryg. Det er en time med fokus på koordination, balance, styrke og udholdenhed. Alle kan være med til at få spændt op i korsettet og få kontakt til kernen. 

Stepstyrke: Med Lene

Dette valgfag foregår i fitnesscentrets holdlokale. Til Stepstyrke laver vi hver gang den samme opvarmning på stepbænk, så der er også plads til dig, der ikke kan huske indviklede serier. I styrkedelen arbejder vi med håndvægte, vægtstang og øvelser på gulvet. Der er sved på panden og intensiteten er høj. 

 

HIIT- og cirkeltræning: Med Lene og Thomas

HIIT står for højintensitet-interval træning og er baseret på den seneste forskning. 

Timen er en kombination af en halv times HIIT træning, typisk på spinning cykel, efterfulgt af en halv times cirkeltræning. Lene og Thomas guider dig gennem timen, og alle kan være med, uanset niveau.  

Yoga: Med Lene

Denne time foregår i glashuset. Her skal man ikke være specielt smidig eller stærk, og yoga er både for mænd og kvinder i alle aldre. Det vigtigste er at du har lyst til at arbejde med dig selv og din kropsbevidsthed. Timen starter altid med en kort afspænding, enten liggende eller siddende, og derefter åndedrætsøvelser. Derefter er det tid til yogaøvelsern, og til slut en afspænding på 10-15 min. hvor du ligger med dit eget tæppe. 

Fitness: Med Thomas

Alle kursister får tilbudt er personligt træningsprogram, og i denne valgfagstime har man mulighed for at få yderligere personlige instruktion eller tilretning af træningsprogrammet. Valgfaget egner sig især til dem, der gerne vil træne selv og arbejde med specifikke personlige mål. 

Almene timerGrafik

Kulturudflugter

Hver uge på kurset byder på kulurelle ekskursioner til seværdigheder og natur i det midt- og vestjyske område. Her guider vores højskolelærer, Trine, kursisterne til ny viden og lærerige oplevelser. 

Samlinger

I løbet af ugen er der desuden flere samlinger, hvor der bliver sunget fra højskolesangbogen, og diskuteret aktuelle emner.

Kreative fag


I løbet af kurset er der mulighed for kreative fag med undervisere. Her kan du arbejde med syning og design. 

Mental træningGrafik

Den mentale del af et ændre sin livsstil er meget vigtigt. Især hvis du skal holde det resten af livet, eller arbejde med et vægttab over en længere periode.

NADA akupunkturGrafik

Vores fysioterapeut, Lene, er også uddannet NADA akupunktør. Derfor er det også en del af vores kurser, at vi tilbyder gratis akupunktur for vores kursister. 

VejningGrafik

Som en fast del af kurset, er der frivillig vejning hver mandag morgen og den sidste fredag, før du skal hjem. 

Vejningen inkluderer måling af blandt andet body age, fedtprocent og muskelmasse.

Vejningen foregår hos vores fysioterapeut, Lene og foregår individuelt.

 

TilkøbGrafik

Ønsker du en række private samtaler med vores psykolog eller en af vores coaches, så kan du tilkøbe dette.

Vi tilbyder: 

Psykologsamtaler

Sundhedscoaching

Træningscoaching

Terapeutsamtaler

Karriere- og uddannelsesvejledning

Kontakt kontoret for priser eller yderligere information