Fag

Fagene på KursusCenter Struer er fordelt på faste fag og valgfag. 

Her kan du læse om de faste fag: 

Madværksteder: Med Anika

Kursisterne er på madværksteder i mindre, opdelte hold, hvor man laver mad fra bunden, under kyndig vejledning af vores diætist, Anika. Her lærer du at lave sunde, velsmagende retter, og får indarbejdet en masse gode vaner i køkkenet. 

Nogle madværksteder starter med at man tager i et supermarked og lærer en masse om hvordan man kan vælge de rigtige råvarer og får en masse nyttige tips af Anika. 

Madværkstederne er sjove og hyggelige, og fokus skifter fra gang til gang. Det kan for eksempel være hvordan man kan lave en sund ret på kun 10 minutter - Noget som rigtig mange godt kunne tænke sig i hverdagen, som alternativ til at vælge fast food. 

Kostteori: Med Anika

Dette fag handler om den mad vi spiser. Du lærer om forskellen på at spise en gulerod og en pose chips. Du lærer hvad de forskellige bestandele af måltidet indeholder. Hvad er kulhydrater, fedt, protein og så videre.

Du lærer også hvor meget mad du skal spise, og hvordan du bedst muligt sammensætter et måltid, så det passer til dig.

Se video af Anika, der her fortæller om den sunde madpakke. 

Motion: Med Lene og Thomas

Motion er en vigtig del af at være på kursus. Alle kan være med til motion, uanset hvilket niveau du er på. Lene og Thomas tilpasser motionen efter dig og din individuelle formåen. Som kurset skrider frem kommer du i bedre og bedre form, og kan klare flere og større udfordringer.

Der er fælles motion i vores egen idrætshal, og mulighed for individuel planlægning af træning i fx det fitnesscenter, som du får udleveret kort til.

Ud over det består motionen af valgfag, som du vælger dig på fra uge til uge. Se hvad du kan vælge imellem her.

Motivation, Krop og Bevægelse: Med Lene

I Lenes undervisning lærer du om hvad der sker med kroppen når du træner, eller bevæger dig. Du lærer også om betydningen af at leve i en sund, aktiv krop i forhold til en inaktiv krop.  Lene hjælper med motivationen til at leve mere aktivt.

 

Vandgymnastik: Med Lene og Thomas

Dette fag foregår i Vinderup Svømmehal, hvor Lene og Thomas laver forskellige øvelser og lege i vand med kursisterne. Der er også tid til at svømme. 

Walk & Talk: Med Thomas

Gåture er en rigtig god måde at forbrænde fedt på. En gang om ugen er der en fælles gåtur på programmet, hvor fitnesstræner Thomas, går med. Her er der lagt op til at man kan gå en tur, samtidig med at man snakker med de andre kursister. Som ugerne skrider frem mærker kursisterne at de bliver mindre og mindre stakåndede på gåturene.